Botë

OKB: 270,000 myslimanë kanë ikur nga Mianmari

Agjencia për Refugjatë e Kombeve të Bashkuara llogarit se 270,000 myslimanë Rohingya kanë kaluar kufirin drejt Bangladeshit, qëkur ka shpërthyer dhuna në Mianmarin fqinj, në fund të muajit të kaluar.

Shifra u prezantua të premten nga zëdhënësja e UNHCR-së, Vivian Tan, dhe paraqet rritje të madhe të numrit nga 164,000, sa ka qenë një ditë më parë.