Botë

OBSH-ja për spitalet në Gaza: Si një film horrori

Foto: AP
 

Agjencitë e ndihmave të OKB-së i frikësoheshin në vazhdimësi rinisjes së luftimeve në Gaza. Mëngjesin e së premtes, një ekip i Organizatës Botërore të Shëndetësisë nga Gaza i përshkroi skenat nëpër spitalet “si një film horror”, shkruan BBC.

Ekipi i OBSH-së vizitoi spitalin al-Ahli gjatë armëpushimit njëjavor teksa raportoi se pacientët ishin rëndë të lënduar, dyshemet e spitalit ishin gjithandej me gjatë dhe se trupat e atyre që ishin vrarë ishin rreshtuar në parkingun jashtë spitalit.