Botë

Scholz premton ta zgjidhë “sa më shpejt të jetë e mundur” krizën e buxhetit

Foto: AP
 

Kancelari gjerman Olaf Scholz është zotuar të martën se qeveria e tij do të punojë “sa më shpejt të jetë e mundur” për ta zgjidhur krizën e buxhetit, por ai ka ofruar pak detaje se si do t’i realizojë synimet për ta promovuar energjinë e pastër dhe ta modernizojë një ekonomi që është në vështirësi, shkruan agjencia “AP”.

Një vendim i gjykatës i ka dhënë goditje buxhetit të Gjermanisë, duke e reduktuar për disa miliarda.