Botë

Sëmundjet mund të vrasin më shumë sesa bombardimet në Gaza, paralajmëron OBSH-ja

 

Sëmundjet e patrajtuara mund të vrasin më shumë njerëz në Gaza sesa bombardimet nëse sistemi shëndetësor nuk kthehet, ka paralajmëruar Organizata Botërore e Shëndetësisë, shkruan BBC.

Diarreja dhe infeksionet e frymëmarrjes janë të përhapura në mesin e fëmijëve në objektet e mbipopulluara të OKB-së, ku janë strehuar pothuajse 1.1 milionë njerëz.