Botë

Thirrje që BE-ja të shtojë përpjekjet për ta luftuar migracionin

 

Udhëheqësit e nëntë vendeve të Evropës Jugore i kërkuan Bashkimit Evropian të finalizojë një marrëveshje të re për migracionin dhe azilin dhe të shtojë përpjekjet për të parandaluar ardhjet nga Afrika e Veriut.

Një propozim i tillë, në fakt, vjen pasi një anije libiane u përplas me një varkë të vogël me rreth 50 migrantë pranë bregdetit libian të premten, sipas një grupi shpëtimi në det.