Botë

Fajtorët e shurupit të vdekjes në Indi

Fotografitë e fëmijëve që dyshohet se kanë vdekur nga helmimi me shurupin e kollës në Indi
 

Shurupi toksik i kollës, i prodhuar dhe i shitur në Indi mund të ketë qenë fillimi i një vale globale të fundit të helmimit. Disa nga prodhuesit e barnave madje nuk mundën të vërtetonin nëse i kishin testuar produktet e tyre. Prindërit e fëmijëve të ndjerë janë ende në pritje të drejtësisë

Hulumtimi i Reutersit mbi vdekjet e fëmijëve në Jammu tregon qartë vështirësitë e testimit të kimikateve brenda industrisë farmaceutike milionëshe të Indisë.

“Digital” ka thënë për Reutersin se ka prodhuar përbërësin e shurupit COLDBEST në shtator të 2019-s duke përdorur PG-në e klasës farmaceutike nga furnizuesi, “Thakur Enterprises”, me bazë në shtetin Haryana.