Botë

OKB-ja me takim mbi kërcënimet e mundshme të inteligjencës artificiale

 

Këshilli i Sigurimit i Organizatës së Kombeve të Bashkuara do ta mbajë takimin e parë mbi kërcënimet e mundshme të inteligjencës artificiale për paqen dhe sigurinë ndërkombëtare, e organizuar nga Mbretëria e Bashkuar, raportoi të martën Associated Press.

Ky takim do të mbahet pasi përveç potencialit të jashtëzakonshëm, po shihen edhe rreziqe të mëdha në lidhje me përdorimin e mundshëm të AI-së, si në armët autonome ose në kontrollin e armëve nukleare.