Botë

Banka më e madhe australiane nën hetime për shpëlarje parash

Rregullatori korporativ australian njoftoi sot se do të bëjë hetime për bankën Commonwealth, për shkak të dyshimeve për shkelje ligji për shpëlarje parash dhe ligjit për financimin e terrorizmit.

Banka Commonwealth, më e madhja në Australi, tashmë ndodhet në probleme pasi që javën e kaluar ka dalë në gjykatë për shkak të padisë së një agjencie financiare, që ka të bëjë për mos respektim serioz të sistemit të ligjit për 53.000 raste.