Botë

Gazetarja gjermane mund të dënohet me mbi 15 vjet burgim në Turqi

Gazetarja gjermane, Mesale Tolu Corlu, mund të dënohet me mbi 15 vjet burgom nëse shpallet fajtore për akuza të lidhura me terrorizmin, njoftoi agjencia e lajmeve, ETHA, duke cituar avokatin e saj.

Tolu, gazetare dhe përkthyese për ETHA, u arrestua më 30 prill në apartamentin e saj në Stamboll, dhe përballet me akuza për propagandë terroriste dhe për anëtarësim në një organizatë terroriste.