Botë

Lufta me kohën për t’i shpëtuar të mbijetuarit e tërmetit

Ekipet e shpëtimit evakuojnë një të mbijetuar nga rrënojat e një ndërtese të shkatërruar në Kahramanmaras, në Turqinë jugore
Ekipet e shpëtimit evakuojnë një të mbijetuar nga rrënojat e një ndërtese të shkatërruar në Kahramanmaras, në Turqinë jugore
 

Ekipet e shpëtimit po kërkojnë dëshpërimisht për të mbijetuarit nën rrënojat e ndërtesave pas dy tërmeteve të mëdha të së hënës, që deri në mbrëmjen e së martës morën jetën e më shumë se 7200 personave në Turqi e Siri, por ka paralajmërime se ky numër mund të rritet vazhdimisht. Familjarët e viktimave që jetonin në ndërtesat e shembura janë bashkuar në përpjekjet e furishme të shpëtimit, duke përdorur kazma e duke gërmuar edhe me duar

Familjet e personave të ngujuar nën rrënojat e objekteve të shembura nga tërmeti i fuqishëm në Turqi dhe Siri ende shpresojnë se do t’i gjejnë të gjallë më të dashurit e tyre. Ekipet e shpëtimit po kërkojnë dëshpërimisht për të mbijetuarit nën rrënojat e ndërtesave pas dy tërmeteve të mëdha të hënën, që deri në orët e vona të së martës morën jetën e më shumë se 7200 personave, por ka paralajmërime se numri i të vdekurve mund të rritet vazhdimisht.

Një punonjës shpëtimi i tha BBC-së se ai duhet të "përqendrohet te të gjallët", ndërsa përpjekjet për të gjetur të mbijetuarit po zhvillohen në natën e dytë të ftohtë të dimrit.