Botë

Seizmologu italian: Turqia ka lëvizur për tri metra

 

Profesori italian Carlo Doglioni, presidenti i Institutit Kombëtar të Gjeofizikës dhe Vullkanologjisë, ka thënë se zhvendosja e pllakave tektonike që ka shkaktuar tërmetet në Turqi, ka bërë që shteti të lëviz për rreth tri metra.

“Ajo që e quajmë ‘pllakë arabike’ ka lëvizur rreth tri metra përgjatë drejtimit verilindor-jugperëndimor, në relacion me pllakën anadollake”