Botë

Tanket perëndimore pritet ta ndryshojnë rrjedhën e luftës në Ukrainë

Foto: AP
 

Gjermania tha se do të dërgonte tanke “Leopard 2”, derisa SHBA-ja do të dërgojë tanke “Abrams”. Edhe Britania e Madhe e Polonia kanë dhënë premtime konkrete, ndërkaq shtetet e tjera pritet të ndjekin këtë hap. Disa komentues e kanë përshkruar lëvizjen si një “ndryshues të lojës” në Ukrainë.

Në luftën moderne, tanket kanë qenë element kyç për operacionet sulmuese - për të goditur linjat e armikut dhe për të rikthyer territorin.