Botë

Scholz: Pavarësisht dërgimit të tankeve, Gjermania nuk është palë në Ukrainë

 

Vendimi i fundit i Berlinit për të furnizuar Kievin me tanke nuk e bën Gjermaninë një palë të drejtpërdrejtë në konfliktin në Ukrainë, riafirmoi kancelari Olaf Scholz.

“Kjo është një luftë midis Rusisë dhe Ukrainës”, tha kancelari gjerman gjatë një konference për shtyp në Buenos Aires, ndalesa e tij e parë e një vizite katërditore në Amerikën Latine.