Botë

Indonezia e bën marrëdhënien seksuale jashtë martese të dënueshme me burg

Foto: Getty
 

Parlamenti i Indonezisë pritet të miratojë një kod të ri penal që do të penalizojë marrëdhëniet seksuale jashtë martesës, me një dënim deri në një vit burg.

Rishikimi legjislativ do të ndalojë gjithashtu fyerjen e presidentit ose institucioneve shtetërore dhe shprehjen e çdo pikëpamjeje në kundërshtim me ideologjinë shtetërore të Indonezisë. Ndalohet edhe bashkëjetesa para martesës.