Botë

Kirurgët operojnë me bateri në Ukrainë

Kjo foto e siguruar nga mjeku ukrainas, Oleh Duda, tregon momentin kur rryma në një spital ndalet ndërsa ai po e kryente një operacion të komplikuar dhe të rrezikshëm të një pacienti me gjakderdhje në një spital në qytetin perëndimor të Lvivit, Ukrainë, të martën, 15 nëntor 2022 (Foto: AP)

Kirurgu Oleh Duda nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të vazhdonte të punonte vetëm me një fener. Rryma erdhi kur një gjenerator filloi të punonte tre minuta më vonë, por u ndje si një përjetësi. "Këto minuta fatale mund t'i kishin kushtuar me jetë pacientit", tha Duda për Associated Press. Operacioni në një arterie kryesore u zhvillua më 15 nëntor, kur qyteti në Ukrainën perëndimore pësoi ndërprerje energjie elektrike, ndërsa Rusia lëshoi ​​një tjetër breshëri raketash në rrjetin elektrik të Ukrainës, duke dëmtuar gati 50% të objekteve energjetike të vendit

 

Kirurgu Oleh Duda nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të vazhdonte të punonte vetëm me një fener. Rryma erdhi kur një gjenerator filloi të punonte tre minuta më vonë, por u ndje si një përjetësi. "Këto minuta fatale mund t'i kishin kushtuar me jetë pacientit", tha Duda për Associated Press. Operacioni në një arterie kryesore u zhvillua më 15 nëntor, kur qyteti në Ukrainën perëndimore pësoi ndërprerje energjie elektrike, ndërsa Rusia lëshoi ​​një tjetër breshëri raketash në rrjetin elektrik të Ukrainës, duke dëmtuar gati 50% të objekteve energjetike të vendit

Dr. Oleh Duda, një kirurg kanceri në një spital në Lviv, Ukrainë, ishte në mes të një operacioni të komplikuar dhe të rrezikshëm kur dëgjoi shpërthime aty pranë. Pak çaste më vonë dritat u fikën.

Duda nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të vazhdonte të punonte vetëm me një fener për dritë. Rryma erdhi kur një gjenerator filloi të punonte tre minuta më vonë, por u ndje si një përjetësi.