Botë

Ukraina: 15 mijë ushtarë bjellorusë mund të përfshihen në luftë

Foto: AP/ilustrim
 

Gjendja morale dhe psikologjike e ushtrisë bjelloruse është e ulët, por afro 15 mijë ushtarë janë të gatshëm të marrin pjesë në “operacionin special” ruse kundër rus. Këtë e tha Oleksiy Gromov, që mban pozitën e shefit të Departamentit Operativ të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave ukrainase.

Sipas tij, këta ushtarë janë të gatshëm të përfshihen në luftë vetëm për shkaqe financiare.