Botë

OKB-ja thotë se popullsia e botës ka arritur në 8 miliardë

Foto: Fëmija i shtatë miliardë, Sadia Sultana Oishee, dhe i gjashtë miliardë, Adnan Mevic/Foto: BBC
 

Kombet e Bashkuara (OKB) thotë se popullsia e botës ka arritur në tetë miliardë, vetëm 11 vjet pasi ka kaluar kufirin prej shtatë miliardësh.

Pas një rritjeje të madhe në mesin e shekullit të 20-të, rritja e popullsisë tashmë po ngadalësohet.