Botë

Kardinali francez rrëfen publikisht se abuzoi seksualisht me një të mitur

Foto: AP
 

Zyra e Prokurorit në Marsejë ka hapur hetim për “sulm të rëndë seksual” kundër kardinalit Jean-Pierre Ricard, një nga klerikët më të lartë të Kishës Katolike në Francë.

Përmes një letre e cila u lexua gjatë një konferencë të peshkopëve francezë, Ricard tha se ai kishte abuzuar me një 14-vjeçare para 35 vjetësh dhe po tërhiqet nga detyrat e tij fetare, raportoi AP.