Botë

Trumpi po mendon t’i lejojë hetuesit federalë të kontrollojnë sërish Mar-a-Lagon

Foto: AP
 

Ekipi ligjor i ish-presidentit amerikan, Donald Trump po mendon nëse do të lejojë agjentët federalë të kthehen në rezidencën e ish-presidentit në Florida, dhe potencialisht të kryejnë një kontroll të mbikëqyrur, për të kënaqur kërkesat e Departamentit të Drejtësisë që të gjitha dokumentet e ndjeshme të qeverisë të kthehen, thonë burimet për CNN-in.

Në diskutimet private me ekipin e Trumpit, si dhe në dosjet gjyqësore, Departamenti i Drejtësisë ka bërë të qartë se beson se Trumpi dështoi në përputhje me një thirrje të majit që urdhëronte kthimin e të gjitha dokumenteve të shënuara si të klasifikuara, dhe se më shumë të dhëna qeveritare vazhdojnë të mungojnë.