Botë

Firma e çimentos pranon se ka mbështetur grupet terroriste

 

Prodhuesi francez i çimentos “Lafarge” është deklaruar fajtor në SHBA për mbështetjen e Shtetit Islamik dhe grupeve të tjera terroriste, raportoi BBC.

Firma pranoi të paguante një gjobë prej 777.8 milionë dollarësh se kishte dhënë ryshfet për të mbajtur një fabrikë në funksionim në Siri pas shpërthimit të luftës më 2011.