Botë

Irani “i vendosur” t’i shtypë protestat paqësore

 

“Amnesty International” ka paralajmëruar se provat e mbledhura tregojnë për “një model tronditës të forcave iraniane të sigurisë që qëllojnë qëllimisht dhe në mënyrë të paligjshme me municion të vërtetë ndaj protestuesve”

(BBC) - Presidenti i Iranit është zotuar të marrë masa kundër protestuesve pas më shumë se një jave demonstratash antiqeveritare.

Presidenti Ebrahim Raisi u zotua të "merret me vendosmëri" me protestat, të cilat tani janë përhapur në shumicën e 31 provincave të Iranit.