Botë

Çfarë saktësisht po planifikon të bëjë Putini tani?

 

Presidenti rus Vladimir Putin dëshiron të dërgojë 300 mijë ushtarë shtesë në luftë në Ukrainë. Përveç kësaj, referendumet për bashkimin me disa vende separatiste janë në pritje në disa rajone të Ukrainës.

Në katër rajone të okupuara të Ukrainës, Rusia po i lejon njerëzit të votojnë për bashkimin me Rusinë në referendume false e demokratikisht të paligjshme. Në të njëjtën kohë, Rusia dëshiron të dërgojë gjithsej 300 mijë rezervistë në Ukrainë - rreth dy herë më shumë se sa vlerësohet se kanë luftuar atje deri më tani. Me rezervistët, Putini synon pikën e kthesës në luftën që po vazhdon prej shtatë muajsh dhe është gjithçka tjetër veçse e suksesshme për Rusinë. Ndër të tjera, do të zbatohet një aneksim i planifikuar në shkallë të gjerë i zonave të Ukrainës. Por a është kjo realiste?