Botë

Mbretëria e Bashkuar nis një epokë të re

 

Funerali shtetëror i Mbretëreshës Elizabetha e Dytë mblodhi presidentë dhe mbretër, princa dhe kryeministra – dhe turma njerëzish nëpër rrugët e Londrës për të nderuar monarken, mbretërimi 70-vjeçar i së cilës përcaktoi një epokë të tërë

Në një vend të njohur për madhështinë, funerali i parë shtetëror që nga ai i Winston Churchillit u dallua për shumë aktivitete: Përpara shërbesës kambanat ranë 96 ​​herë - një herë në minutë për çdo vit të jetës së Elizabethës së Dytë.

Më pas 142 marinarë të Marinës Mbretërore përdorën litarë për të tërhequr karrocën e topave që mbante arkivolin e saj të mbështjellë me flamurin mbretëror në Abacinë e Westminsterit, përpara se arkëmorti të dërgohej brenda kishës, ku rreth 2.000 njerëz, nga liderët botërorë deri te punonjësit e kujdesit shëndetësor, u mblodhën për ta nderuar.