Botë

Spanja ratifikon protokollin për anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO

 

Parlamenti i Spanjës e ka ratifikuar të enjten anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO.

Ky vendim i ka sjellë dy shtetet nordike një hap më afër bashkimit me aleancën veri-atlantike, në atë që llogaritet si zgjerimi më i rëndësishëm i saj, që nga viti 1990, si përgjigje ndaj luftës së Rusisë në Ukrainë.