Botë

SHBA-ja ndan 23 milionë dollarë shtesë për Ushtrinë e Malit të Zi

 

Qeveria amerikane ka ndarë 23 milionë dollarë shtesë për pajisjen dhe modernizimin e Ushtrisë së Malit të Zi, si një vend që ndan vlera të përbashkëta me SHBA-në, tha sot ministri i Mbrojtjes Rashko Konjeviq.

Në një prononcim për portalin CdM të Podgoricës, Konjeviq tha se këto para janë pjesë e një kësti të ri prej 2.2 miliardë dollarësh, të cilin SHBA-ja ka vendosur të ndihmojë Ukrainën dhe vendet e tjera që mund të kërcënohen nga Rusia.