Botë

Gorbaçovi kujtohet si lider që i mungon Rusisë

 

Ish-lideri rus që i dha fund Luftës së Ftohtë, Mikhail Gorbaçov, është varrosur të shtunën në Moskë me funeralin pa nderime shtetërore, të cilin e shmangu presidenti Vladimir Putin. “Do të doja që ne të kishim më shumë njerëz si ai”, ka thënë Yulia Prividennaya, pjesëmarrëse në funeralin e ish-liderit rus.

Mijëra njerëz kanë marrë pjesë në ceremoninë e varrimit të ish-liderit sovjetik, Mikhail Gorbaçov, i njohur për reformat drastike që i dhanë fund Luftës së Ftohtë dhe luajti rol vendimtar në shpërbërjen e Bashkimit Sovjetik.

Mirëpo ceremoninë e lamtumirës për të e shmangu presidenti Vladimir Putin, shkroi AP.