Botë

India zbulon vaksinën e saj të parë kundër kancerit cervikal

 

Instituti indian i Serumit (SII), që njihet edhe si prodhuesi më i madh në botë i vaksinave, ka krijuar vaksinën e parë të këtij shteti kundër kancerit cervikal, e cila pritet të dalë në treg shumë shpejt, ka bërë të ditur kompania dhe qeveria indiane të enjten.

Kanceri cervikal është lloji i katërt më i përhapur i kancerit ndër gra në të gjithë botën, me një vlerësim prej 604,000 raste të reja dhe 342 vdekje vetëm në vitin 2020, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), raportoi Reuters të enjten.