Botë

Rritja e çmimit të rrymës s’ka fund, cila është lidhja me gazin

 

Ndërsa ekonomia e BE-së po rrëshqet në recesion, vendet po përgatisin plane për të ndihmuar ekonominë dhe popullsinë të mbijetojnë dimrin e ardhshëm për shkak të një krize energjie të paparë që nga “shoku i naftës” gjatë viteve 1970.

Gazi në bursat evropiane arriti në gati 3.000 euro për 1000 metër kub (rreth 280 euro për megavat orë), dhe ky çmim është për porositë e vitit të ardhshëm.