Botë

Putini i gatshëm të trajnojë luftëtarë të huaj

Presidenti i Rusise, Vladimir Putin
Foto: AP
 

“Rusia sinqerisht ushqen lidhje të forta historikisht, miqësore dhe vërtet të besueshme me vendet e Amerikës Latine, Azisë dhe Afrikës. Ne jemi të gatshëm t'u ofrojmë aleatëve tanë llojet më moderne të armëve, nga armët e vogla te mjetet e blinduara dhe artileria deri te aviacioni luftarak dhe mjetet ajrore pa pilot", tha Putini gjatë fjalës së hapjes

Rusia është e gatshme të furnizojë pajisje ushtarake për vendet aleate në Amerikën Latine, Azi dhe Afrikë, si dhe është e hapur për trajnimin e luftëtarëve të huaj, tha presidenti rus, Vladimir Putin, gjatë ceremonisë së hapjes "Ushtria-2022".

“Rusia sinqerisht ushqen lidhje të forta historikisht, miqësore dhe vërtet të besueshme me vendet e Amerikës Latine, Azisë dhe Afrikës. Ne jemi të gatshëm t'u ofrojmë aleatëve tanë llojet më moderne të armëve, nga armët e vogla te mjetet e blinduara dhe artileria deri tek aviacioni luftarak dhe mjetet ajrore pa pilot", tha Putini gjatë fjalës së hapjes.