Botë

Venezuela ndalon dërgesat e naftës së papërpunuar në Evropë

Foto ilustrim: AP
 

Venezuela ka pezulluar dërgesat e reja të naftës së papërpunuar në Evropë, sipas një marrëveshjeje “naftë për borxh”, derisa i ka kërkuar Italisë dhe Spanjës që t’i japin karburant në këmbim të ngarkesave të ardhshme, shkroi të hënën Reuters.

Kompania e naftës e Venezuelës “PDVSA” nuk është më e interesuar për marrëveshjet “naftë për borxh” që Departamenti i Shtetit i SHBA-së autorizoi në maj, kanë thënë burimet.