Botë

Ekonomia e Kinës shënon rritjen më të ngadaltë që nga fillimi i vitit 2020

 

Ekonomia e Kinës ka regjistruar performancën e saj më të keqe tremujore në më shumë se dy vjet, pasi muaj të tërë bllokimesh të ashpra nga COVID-19 shkaktuan rrënim në të gjithë vendin, shkruan CNN.

Prodhimi i brendshëm bruto në ekonominë e dytë më të madhe në botë u zgjerua me vetëm 0.4% në prill, maj dhe qershor, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, sipas Byrosë Kombëtare të Statistikave (NBS) të premten.