Botë

Pamje të rralla të pelegrinazhit në Mekë

 

Qindra-mijëra myslimanë nga krejt anët e botës ia mësyjnë Arabisë Saudite çdo vit për haxhillëk.

Pelegrinazhi konsiderohet si detyrë fetare që të gjithë myslimanët duhet ta përmbushin së paku një herë në jetën e tyre, nëse i kanë punët mirë fizikisht dhe financiarisht.