Botë

Kaos nëpër Evropë, punëtorët e aeroporteve duan paga më të larta

 

Kaos i madh është shkaktuar në aeroportet gjermane dhe franceze për shkak të grevës dhe protestës së punëtorëve. Në mungesë të punëtorëve stafi i aeroportit gjerman të Hamburgut ka organizuar grevën, teksa në Francë punëtorët kanë kërkuar paga më të larta për të përballur inflacionin në ngritje. Në muajin kur kanë filluar pushimet verore pritjet nëpër aeroporte kanë zgjatur deri në dy orë.

Qindra udhëtarë kanë shkuar në aeroport një ditë më herët me qëllim që të zënë fluturimin e tyre. Kaos më i madh në aeroportet gjermane pritet gjatë ditëve të ardhshme. Deri në 50 mijë udhëtarë çdo ditë shfrytëzojnë aeroportin e Hamburgut. Për të përballuar mungesën e punëtorëve, Qeveria gjermane pritet të lejojë hyrjen e qindra punëtorëve të huaj me qëllim që të ndihmojnë në aeroport.