Botë

Britania do t’u ofrojë vaksina homoseksualëve për linë e majmunëve

Britania do t’u ofrojë vaksina homoseksualëve për linë e majmunëve
 

Zyrtarët shëndetësorë britanikë do të fillojnë të ofrojnë vaksina për disa burra që janë gej dhe biseksual ose që kanë marrëdhënie seksuale me burra, të cilët janë në rrezik të lartë të preken me linë e majmunëve, raportoi të martën AP-ja.

Agjencia për Sigurinë e Shëndetit e Britanisë ka thënë se mjekët mund të marrin në konsideratë vaksinimin e disa burrave që mund të jenë të ekspozuar, të cilët i kanë quajtur si persona me “shumë partnerë, që marrin pjesë në marrëdhënie seksuale në grup”.