Botë

Ministri gjerman i Shëndetësisë kërkon përdorimin vullnetar të maskave për fytyrë

Foto: AP
 

Ministri gjerman i Shëndetësisë u ka kërkuar banorëve dhe vizitorëve të vendosin maskat për fytyrë në ambientet e mbyllura për të mbrojtur veten dhe të tjerët nga koronavirusi, por ai pranoi se të dhënat aktuale nuk justifikojnë përdorimin e maskës si një kërkesë ligjore.

Mandati i maskave në ambientet e mbyllura ka skaduar kryesisht në të gjithë Gjermaninë këtë pranverë, me kërkesën e mbetur për vende të tilla si spitalet dhe shtëpitë e kujdesit. Partia Libertariane Demokratike e Lirë, e cila është pjesë e koalicionit qeverisës të vendit, ka qenë veçanërisht e zëshme në presionin për t'i dhënë fund masave të COVID-19, raportoi Associated Press të premten.