Botë

NATO: Suedia ka ndërmarrë hapa të rëndësishëm për të përmbushur kërkesat e Turqisë

Foto: Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg
 

Suedia ka ndërmarrë hapa të rëndësishëm për të përmbushur kërkesat e Turqisë në mënyrë që ajo të miratojë aplikimin për anëtarësim të Stokholmit në NATO, ka njoftuar të hënën Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg gjatë një vizite në Suedi, raportoi të hënën Reuters.

“Unë e mirëpres që Suedia tashmë ka filluar të ndryshojë legjislacionin e saj kundër terrorizmit dhe se do të sigurojë që kuadri ligjor për eksportin e armëve do të pasqyrojë statusin e ardhshëm si anëtare e NATO-s me angazhime të reja ndaj aleatëve”, ka thënë Stoltenberg në një konferencë të përbashkët me kryeministren suedeze, Magdalena Andersson.