Botë

India përballet me zemërim diplomatik nga vendet me shumicë myslimane

 

Protestuesit myslimanë në Mumbai kanë protestuar kundër deklaratave të zyrtarëve të lartë të partisë nacionaliste hinduse në pushtet, të cilat u panë si fyerje të profetit të Islamit, profetit Muhamed dhe gruas së tij Ajshës.

India po përballet me zemërim të madh diplomatik nga vendet me shumicë myslimane pasi zyrtarët përdorën referenca nënçmuese ndaj Islamit dhe Profetit Muhamed, duke ngritur akuza për blasfemi në disa shtete arabe.