Botë

Paralajmërohet krizë shkaku i grurit të bllokuar në Ukrainë

Ministrja e Jashtme e Gjermanisë, Annalena Baerbock
Foto: AP
 

Në një deklaratë të përbashkët pas takimit treditor, G7 ka premtuar se do të ofrojë ndihmë humanitare për shtetet më të goditura nga mungesa e grurit shkaku i luftës në Ukrainë.

Grupi i shtatë ekonomive më të zhvilluara të botës, të shtunën, ka tërhequr vërejtjen se lufta në Ukrainë ka ashpërsuar krizën e ushqimit dhe energjisë elektrike. Sipas këtij grupi, kriza e shkaktuar nga lufta ka kërcënuar më së shumti shtetet e varfra dhe ka kërkuar masa urgjente për të zhbllokuar grurin, të cilin Rusia nuk po lejon të dalë nga Ukraina.

Ministrja e Jashtme gjermane, Annalena Baerbok, nikoqire e diplomatëve të G-7-s, ka thënë se lufta është shndërruar në “krizë botërore”.