Botë

Rrëfimi i 14-vjeçarit që pa me sy vdekjen në qytetin e tmerrit

Kur ushtari doli nga një shteg i baltosur për t’u ballafaquar me ta, Yura me babanë e tij u ndalën menjëherë dhe ngritën duart. “Çfarë po bën?”, kujton Yura kur ushtari e kishte pyetur babanë. Ushtari as që i dha kohë për t’u përgjigjur. E qëlloi në vend.

Djaloshi po qëndronte ende i shtrirë në asfalt kur dëgjoi vdekjen e të atit. Bërryli i digjte në vendin ku e kishte goditur plumbi.

 

Atë ditë marsi nuk ishte asnjeri përreth që ta ndalte ushtarin rus, kur Yura bashkë me babanë, 47-vjeçarin Ruslan, po lëviznin me biçikletë në rrugën e mbuluar me pemë

Djaloshi po qëndronte ende i shtrirë në asfalt kur dëgjoi vdekjen e të atit. Bërryli i digjte në vendin ku e kishte goditur plumbi.

Vrasja tjetër pritej të bëhej në rrugën e vetmuar të Buchas, qytet në periferi të kryeqytetit të Ukrainës, Kiev, ku trupat e civilëve janë ende duke u zbuluar disa javë pasi ushtarët rusë u tërhoqën. Shumë prej tyre ishin qëlluar në kokë.