Botë

Lufta në Ukrainë thellon krizën e bukës së refugjatëve sirianë

Kriza e ushqimit
Foto: AP

Umm Khaled mezi del nga tenda ku jeton në Sirinë veriperëndimore dhe thotë se nuk u kushton vëmendje lajmeve. Por ajo e di një arsye pse po bëhet gjithnjë e më e vështirë për të ushqyer veten dhe fëmijët e saj: Ukraina.

 

Çmimet e ushqimeve në mbarë botën tashmë po rriteshin, por lufta në Ukrainë e ka përshpejtuar rritjen që nga fillimi i pushtimit rus më 24 shkurt. Ndikimi po përkeqëson situatën tashmë të rrezikshme të miliona sirianëve të dëbuar nga shtëpitë e tyre, nga vendi i tyre tashmë qe 11 vjet në luftë civile

Umm Khaled mezi del nga tenda ku jeton në Sirinë veriperëndimore dhe thotë se nuk u kushton vëmendje lajmeve. Por ajo e di një arsye pse po bëhet gjithnjë e më e vështirë për të ushqyer veten dhe fëmijët e saj: Ukraina.

"Çmimet janë rritur dhe kjo na ka ndodhur që kur filloi lufta në Ukrainë", tha 40-vjeçarja, e cila ka jetuar në kamp me njerëzit e zhvendosur në enklavën e fundit të mbajtur nga rebelët në Siri, gjashtë vjetët e fundit qysh se u largua pas ofensivës qeveritare.