Botë

Cili është ndikimi nëse Evropa e ndërpret naftën ruse

Foto: AP
 

Evropa po përpiqet të gjejë mënyra për të ndaluar pagesën e 850 milionë dollarëve në ditë Rusisë për energji dhe që të godasë financat e Kremlinit për pushtimin e Ukrainës, raportoi AP-ja të enjten. Liderët e 27 anëtarëve të Bashkimit Evropian po gjejnë se kthimi i dekadave varësie nga nafta dhe gazi rus nuk është çështje e thjeshtë.

BE-ja tani po diskuton sanksione për naftën e Rusisë, përfshirë një bojkot të tërësishëm. Ja çfarë do të thotë një lëvizje e tillë për njerëzit në Evropë dhe për të gjithë botën: