Botë

Nëpër Buchan e krimeve të luftës

Foto: AP
 

Pyetja që të mbijetuarit, hetuesit dhe bota do të donin t'i përgjigjen është pse. Ukraina ka parë tmerret në Mariupol, Kharkiv, Chernihiv dhe Irpin. Por imazhet nga ky qytet një orë me makinë nga Kievi të trupave të djegur, trupave me duar të lidhura, trupave të shpërndarë pranë biçikletave dhe makinave të rrafshuara janë futur në ndërgjegjen globale si askush tjetër

(AP) - Një trup është në bodrumin e shtëpisë së braktisur të verdhë në fund të rrugës pranë shinave hekurudhore. Burri është i ri, i zbehtë, me një rrjedhje gjaku të tharë nga goja, i qëlluar për vdekje dhe i lënë në errësirë, dhe askush nuk e di pse rusët e çuan atje, në një shtëpi që as nuk ishte e tij.

Ka një grumbull lodrash pranë shkallëve për bodrum. Kapëse rrobash plastike lëkunden në qiellin e ftohtë gri. Janë gjithçka që ka mbetur nga normaliteti në këtë skaj të zymtë të rrugës në Bucha, ku gjurmët e tankeve të djegura, makinat civile dhe kutitë e municioneve janë grumbulluar pranë racioneve boshe ushtarake ruse dhe shisheve të pijeve.