Botë

Rezistenca ukrainase zbehu qëllimet e Putinit

Shenjat janë të shumta se si Ukraina shoi shpresat e Vladimir Putinit për fitore të shpejtë dhe se si Ushtria ruse tregoi se është larg gatishmërisë për luftë.

 

Forcat e Putinit në Ukrainë po zhvillojnë fushatën më të madhe, më komplekse ushtarake të kombinuar të Rusisë që nga pushtimi i Berlinit në vitin 1945. Objektivi i tij fillestar, të cilin e shpalli në një fjalim televiziv më 24 shkurt kur filloi pushtimi, ishte “çmilitarizimi” i Ukrainës dhe shpëtimi i popullit të saj nga “neo-nazistët”, përshkrim i rremë i Qeverisë së Ukrainës, e cila udhëhiqet nga presidenti hebre

Shenjat janë të shumta se si Ukraina shoi shpresat e Vladimir Putinit për fitore të shpejtë dhe se si Ushtria ruse tregoi se është larg gatishmërisë për luftë.

Një kamion që transportonte trupa ruse përplaset, dyert e tij u hapën nga një granatë në formë raketa. Dronët e siguruar nga shtetet perëndimore kanë për cak postet komanduese të Ushtrisë ruse.