Shteti Islamik ka marrë përgjegjësinë për dy sulme të dështuara në Evropë

Shteti Islamik ka marrë përgjegjësinë për dy sulme të dështuara në Evropë

14 July 2017 10:16

Grupi ekstremist Shteti Islamik ka deklaruar të jetë përgjegjës i dy tentimeve për sulme në Evropë, gjatë muajit të kaluar.

Revista mujore online e këtij grupi, Rumiyah ka emëruar si Maysun al-Faransi, personin i cili përplasi një veturë, në të cilën kishte armë dhe eksplozivë drejt një veture të policisë në Champs Elysees në Paris më 19 qershor.

Në tentimin për sulm nuk ka pasur shpërthim të madh dhe askush nuk është lënduar përveç sulmuesit të supozuar, i cili sipas raportit të autopsisë kishte vdekur nga plagët e marra gjatë shpërthimit.

Rumiyah po ashtu ka njoftuar se personi i cili inicioi një shpërthim të vogël në një stacion të trenit në Bruksel më 21 qershor, ishte Usamah Zaryuh.

Zaryuh, ishte vrarë nga policia derisa askush nuk ishte lënduar gjatë këtij sulmi.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme