Botë

Johnson: Veprimet e pamatura të Putinit kërcënojnë sigurinë e Evropës

boris jonhson, britania e madhe, anglia, 14 prilli
 

Kryeministri britanik Boris Johnson ka folur me presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky pas lajmeve për një zjarr në termocentralin bërthamor në Zaporizhzhia, duke i quajtur “veprimet e pamatura” të Putinit një rrezik për sigurinë e Evropës.

Një zëdhënëse e kryeministrisë e quajti situatën "shumë shqetësuese". PA Media raporton se zëdhënësja tha se të dy udhëheqësit ranë dakord që Rusia duhet të ndalojë menjëherë sulmin e saj ndaj termocentralit dhe të lejojë qasje të papenguar për shërbimet e urgjencës në termocentral.