Botë

Rusët tallen me frikën e Perëndimit për pushtimin e “vëllezërve ukrainas”

Një sulm ndaj Ukrainës sigurisht se do të shkaktonte sanksione drakoniane perëndimore që do të gjymtonin më tej ekonominë e ngecur të Rusisë, do të dëmtonin të ardhurat e njerëzve dhe do të gërryenin mbështetjen e Putinit (Foto: AP)

Ndërsa SHBA-ja po paralajmëron se Rusia mund ta pushtojë Ukrainën në çdo kohë, kambanat e luftës nuk po dëgjohen në Moskë, ku ekspertët dhe njerëzit e zakonshëm nuk presin që presidenti Vladimir Putin të nisë një sulm ndaj ish-fqinjit të tij sovjetik.

 

Retorika e zemëruar e Putinit rreth planeve të NATO-s për t'u zgjeruar në "pragun" e Rusisë dhe refuzimi i saj për të marrë parasysh shqetësimet e Moskës kanë goditur publikun, duke prekur një ndjenjë tradhtie nga Perëndimi pas përfundimit të luftës së ftohtë dhe dyshimeve të përhapura për planet perëndimore

Ndërsa SHBA-ja po paralajmëron se Rusia mund ta pushtojë Ukrainën në çdo kohë, kambanat e luftës nuk po dëgjohen në Moskë, ku ekspertët dhe njerëzit e zakonshëm nuk presin që presidenti Vladimir Putin të nisë një sulm ndaj ish-fqinjit të tij sovjetik.

Kremlini i ka cilësuar paralajmërimet e SHBA-së për një sulm të afërt si "histeri" dhe "absurditet", dhe shumë rusë besojnë se Uashingtoni po nxit qëllimisht panik dhe po nxit tensione për të shkaktuar një konflikt për arsye të brendshme.