Botë

Kthimi në normalitet i Suedisë

 

Suedia ka ndalur testimin në shkallë të gjerë për COVID-19 edhe midis njerëzve që shfaqin simptoma të një infeksioni, duke iu dhënë fund vendeve të lëvizshme të tendave në sheshe të qytetit, qendrave të shtupës me makinë dhe testeve të dorëzuara në shtëpi që u bënë të kudogjendura gjatë pandemisë dhe siguroi të dhëna thelbësore për gjurmimin e përhapjes së saj.

Ky hap e vë kombin skandinav në kundërshtim me pjesën më të madhe të Evropës, por disa ekspertë thonë se mund të bëhet normë pasi testimi i kushtueshëm sjell më pak përfitime me variantin Omicron, që është lehtësisht i bartshëm, por më i butë dhe qeveritë kanë filluar ta konsiderojnë trajtimin e COVID-19 si sëmundjet e tjera endemike.