Botë

Pas dy vjetësh me kufij të mbyllur, Australia rihapet për udhëtarët përsëri

Foto: The Guardian
 

Australia të hënën ka njoftuar se do të rihapë kufijtë e saj për udhëtarët e vaksinuar këtë muaj, duke i dhënë fund dy vjetëve të krizës për sektorin e turizmit, duke ringjallur migrimin dhe duke injektuar miliarda dollarë në ekonominë e vendit.

Vendi kishte ndërmarrë hapa muajt e fundit për të lehtësuar kontrollet kufitare, si lejimi i migrantëve dhe aranzhimet e udhëtimit pa karantinë me vende të caktuara, si Zelanda e Re.