Botë

Çka synon Putini në Europë?

 

Sipas një analize të gazetës gjermane “Die Zeit”, lideri rus ka për qëllim jo vetëm të frikësojë Ukrainën, por të dominojë kudo në Europë, duke e larguar ndikimin e SHBA-ve. A do t’ia dalë?

■ Vladimir Putini ka urdhëruar rreth 100 mijë ushtarë të stacionohen në kufi me Ukrainën. Për herë të parë pas mbarimit të Luftës së Ftohtë, Europa gjendet para një krize të thellë, disa vëzhgues madje nuk përjashtojnë një luftë mes Rusisë agresore dhe Perëndimit.