Botë

Tre ishuj të Tongës me dëmtime serioze nga cunami, 80% e popullsisë e prekur

Foto: Euronews
 

Tre nga ishujt më të vegjël të Tongës pësuan dëmtime serioze nga valët e cunamit, ndërsa ka filluar të shfaqet një pamje më e gjerë e shkatërrimit të shkaktuar nga shpërthimi i një vullkani nënujor.

Zyrtarët humanitar të Organizatës së Kombeve të Bashkuara raportojnë se rreth 84,000 njerëz, më shumë se 80 për qind e popullsisë së Tongës, janë ndikuar nga shpërthimi i vullkanit, tha zëdhënësi i OKB-së Stephane Dujarric, teksa bëri të ditur për tret ë vdekur, lëndime të shumta dhe humbje të shtëpive.